Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Xέρι - χέρι

Κρατιέμαι μέρες τώρα να μην γράψω κάτι χωρίς να βγουν στοιχεία στη δημοσιότητα αλλά σήμερα λύγισα και αποφάσισα να γράψω. Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με το παρακάτω κουίζ: 


  • Σε ποιον Έλληνα πολιτικό ανήκουν τα παρακάτω: " Και γιατί να μην πω και το παρακάτω «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» "
  • Ποιος Έλληνας πολιτικός αναφέρει: «Η ελληνική ψυχή, το ελληνικό πνεύμα, για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στους αιώνες χρειάζεται δυο ποδάρια που ν' ακουμπάνε στις δυο όχθες του Αιγαίου»
  • Ποιου σύνθημα ήταν και είναι: "ΝΑΙ σε μια Ελλάδα δυνατή, κυρίαρχη, υπερήφανη, ελεύθερη!"

Μαντέψατε σωστά! Στον Γεώργιο Καρατζαφέρη. 

Το κακό με τους φυρερίσκους της ακροδεξιάς, είναι η ψευδαίσθηση που δίνουν για το πόσο πατριώτες είναι. Χρόνια στη Βουλή μας πιπίλιζε την καραμέλα της μεγάλης και δυνατής Ελλάδας που ονειρεύεται, σε ένα μείγμα, συνθηματολογίας, βλαχοπολιτικής και εθνικισμού. Το όραμά του δεν καρποφόρησε επί συγκυβέρνησης του κόμματός του και η Ελλάδα μάλλον έγινε λιγότερο ισχυρή από ότι μας την είχε τάξει (βοήθησαν και μερικά μνημόνια). 

Αν αφαιρέσεις εκείνο το κάκιστο φτιασίδι που φοράει ο εθνικισμός θα δεις από κάτω ότι το πρόσωπό του ήταν και είναι σάπιο, και πως η μίζα, η ρεμούλα και η αρπαχτή δίνουν και παίρνουν. Μήπως δεν έγιναν τα ίδια επί Χούντας με τον Τζον Πάππας; 

Αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο ειδησιογραφικό ρεπορτάζ που εκτυλίσσεται εδώ και μερικές μέρες γύρω από το πρόσωπο του Γιώργου Καρατζαφέρη με εφαλτήριο σχετικό δημοσίευμα της Real News. 

Η ιστορία ξεκινά από παλιά, ας ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της...


Πριν από 20 χρόνια, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά δήλωση «πόθεν έσχες» όπως οφείλει κάθε βουλευτής. Στον κωδικό «Α1.3» σχετικά με τη «συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση», αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd, δυο σκιώδεις εταιρείες που θα δούμε και αργότερα. Σε αυτές ο Γ. Κρατζαφέρης εμφανίζονταν ως πρόεδρος.

Μεταγενέστερες δηλώσεις του πολιτικού, απέκρυψαν τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική εταιρεία και έτσι οι City News SA και η Catilina Ltd εξαφανίστηκαν στην ντουλάπα της Νάρνια... Μερικά χρόνια μετά θα αλλάξουν βολικά το όνομά τους σε Sunlight Delight και αργότερα σε Homeric TCI.

Τα κατοπινά χρόνια, στη φορολογική δήλωση του αρχηγού του ΛΑΟΣ, εμφανίζεται μόνο η σύζυγός του ως "συμμέτοχος σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών". Αργότερα και αυτό το στοιχείο περνά με γονική παροχή στον γιο του ενώ από το 2012 και μετά, τα πράγματα φαίνονται διάφανα.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να πούμε ότι την εποχή που το «πόθεν έσχες» του Γιώργου Καρατζαφέρη εμφάνιζε τις offshore, η συμμετοχή σε αυτές δεν κρίνονταν παράνομη από τον νόμο, δεν ήταν όμως και ηθική. Από το 2000 και μετά η συμμετοχή σε offshore για τους βουλευτές θεωρείται παράνομη.


Τι είναι όμως μια offshore: Διαβάζουμε: Υπεράκτια εταιρεία ονομάζεται η οικονομική οντότητα που θεωρείται πως δημιουργήθηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό, συνήθως βραχυπρόθεσμο και δε διαπνέεται από την γενικά παραδεκτή αρχή του συνεχούς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνήθως ο όρος αναφέρεται με σκοπό να υποδειχθούν οι επιχειρήσεις που ιδρύονται σε οικονομικά κέντρα με ένα πολύ χαμηλό επίπεδο φόρων, που συνήθως βρίσκονται κυρίως σε νησιά και συχνά παρομοιάζονται ως «φορολογικοί παράδεισοι».Αυτές οι εταιρείες ιδρύονται προκειμένου ο ιδιοκτήτης ή ο δικαιούχος να πετύχει το μικρότερο δυνατό κόστος φορολόγησης των διεθνών δραστηριοτήτων του. Πολλές φορές, αναπτύσσεται η άποψη ότι κάποιος από τους σκοπούς ίδρυσης αυτών είναι η απόκρυψη οικονομικών εσόδων/κερδών, από παράνομες δραστηριότητες όπως π.χ. λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών κ.λπ. ή ακόμα και η ανακύκλωση βρώμικου χρήματος.

Με άλλα λόγια οι offshore εταιρείες μπορούν να λειτουργήσουν και ως πλυντήριο χρήματος προκειμένου να εξαφανιστούν μίζες ή βρώμικο χρήμα.

Γιατί όμως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο άξιος πατριώτης Γιώργος Καρατζαφέρης να είναι μέτοχος σε μια τέτοια εταιρεία;

Δεν πάει το μυαλό σας;  Ούτε το δικό μας, αλλά ας πάμε παρακάτω...

Το 2000, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, εγκρίνεται εξοπλιστικό πρόγραμμα αγοράς ελικοπτέρων super puma για τον ελληνικό στρατό. Η χώρα θα αγόραζε τότε τέσσερα στρατιωτικής χρήσης ελικόπτερα από την Eurocopter έναντι 61.741.925 ευρώ. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά το ελληνικό κράτος (που προφανώς δεν μπορούσε μόνο του) χρησιμοποιεί δύο μεσάζοντες για την αγορά τους. Πρόκειται για τις εταιρείες «Kestrel» και «Malwern», συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.


Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός, που τηρούσε στο Jersey η εταιρεία Malwern, που έχει ως έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με
εμβάσματα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα εμβάσματα προέρχονταν από τις λιβανέζικες εταιρείες «Copsi Sal»  και
«Medifin Sal», οι οποίες ανήκουν στο μεγαλομέτοχο της Eurocopter, της προμηθεύτριας δηλαδή εταιρείας των Super Puma. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις ότι το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για τη μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Για αυτά και για άλλα ο Άκης είναι τώρα πίσω από τα κάγκελα...


Μέσα από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι η εταιρεία του Γιώργου Καρατζαφέρη, Catalina International LTD, έχει λάβει δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές δόσεις μέσα στο 2000. Το άτομο που καταθέτει τα δύο εμβάσματα φαίνεται να είναι ο μεσάζοντας στο κλείσιμο της συμφωνίας των ελικοπτέρων τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Και όπως τα τουβλάκια του ντόμινο πέφτουν συμπαρασύροντας το ένα το άλλο, οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν την εμπλοκή του και σε μίζες άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων μέσω της Catalina International LTD. Όπως και να έχει το πράγμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φαίνεται να έχει 6,6 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του στην τράπεζα RBC καθώς και ακίνητη περιουσία 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σε όλα τα παραπάνω συνιδιοκτήτης είναι και ο έταιρος μέτοχος της Catalina International, ο υιός Καρατζαφέρη Γιάννης. Μερικά από τα ακίνητα είναι και τα παρακάτω:

  • Βίλα στο Λαγονήσι, η αξία της οποίας υπολογίζεται από την RBC στα 6 εκατ. ευρώ.
  • Διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες

Από όλα την πολιτική διαδρομή του Γιώργου Καρατζαφέρη μην κρατήσετε την Έφη Σαρρή και τη Βάνα Μπάρμπα. Μην κρατήσετε τις γελοιότητες για το περιστέρι που έκατσε στο κεφάλι του και "ήταν το Άγιο Πνεύμα". Μην κρατήσετε την προβοκάτσια που έστησε τότε που "Το ΠΑΜΕ ήθελε να μπει στη Βουλή" Μην κρατήσετε τις αφίσες με τα γάντια του μποξ και τον λαϊκισμό της λαχαναγοράς. Κρατήστε ένα πολύ στοιχειώδες: 

Η διαφθορά και η σήψη πάνε με τον εθνικισμό χέρι-χέρι, όπως και με τον Καρατζαφέρη 



Πηγές

  • Πρώτο Θέμα 17/11/2014
  • Πρώτο Θέμα 10/11/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου