Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Στην Καισαριανή γίνονται εκλογές


Δεν ξέρω εάν πολλοί από εσάς το γνωρίζετε αλλά στην Καισαριανή γίνονται δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα, μάλιστα, για τις 30 Νοεμβρίου λοιπόν έχει οριστεί η ημερομηνία επαναληπτικών δημοτικών εκλογών ανάμεσα στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του Ηλία Σταμέλου και την παράταξη "Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής", που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η "ακυρωτική μανία" που εκδηλώθηκε στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις αρχικές δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το περιεχόμενο της κάλπης. Θα σας αφήσω βέβαια να μαντέψετε ποιας παράταξης τα ψηφοδέλτια ακυρώνονταν με δικαιολογίες όπως "εδώ ο σταυρός δεν φαίνεται καλά" και " αυτό το ψηφοδέλτιο δεν μου μυρίζει μανούλα" και ποια παράταξη έδωσε αγώνα για να επαναληφθούν οι εκλογές με φυσιολογικό τρόπο. 

Κάτι γραφικοί τύποι, κάτι σταλινικά αποβράσματα σαν τον Κατιμερτζή, τον Σταμέλο και τον Μακρή, επέμεναν και έσπαγαν τα νεύρα τους για να μη νοθευτεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι οι ίδιοι που, άκουσον άκουσον, έτρεχαν να  βοηθήσουν μετά την τελευταία νεροποντή και να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη αγωγών όμβριων υδάτων στη συνοικία «Βλητικού Σταθμού». 

Ας μην αναλωθούμε όμως σε ζητήματα γενική πολιτικής που κουράζουν. Άλλωστε πολλοί υποστηρίζουν εσφαλμένα, ότι οι δημοτικές εκλογές "είναι θέμα προσώπων". Το ποιος λοιπόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από τις χειραψίες με τον ΣΕΒ, το Τέξας και το προσκύνημα στο Βατικανό. Ας μιλήσουμε για μια φορά για τον μικρόκοσμο της Καισαριανής, της φτώχειας, των ανέργων, του Σκοπευτηρίου και του αγώνα. 

Καταρχήν, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή δεν είναι καινούρια, όπως ούτε και αυτή του ΚΚΕ. Με το διάλειμμα της τελευταίας τετραετίας, η παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή ήταν δημοτική αρχή για δύο θητείες. Δηλαδή για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Με άλλα λόγια μας είναι καλά εμπεδωμένα τα "έργα και οι ημέρες" τους. 

Ας δούμε λοιπόν μερικά hard facts:

  • Επί δημαρχίας ΣΥΡΖΑ, ο δήμος Καισαριανής δημιούργησε γιγαντιαία χρέη. Τα χρέη αυτά συνολικά αγγίζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ενημέρωση" τα 15.000.000 €. Ενώ ειδικότερα, 146.000 € δεν έχουν δοθεί στους παιδικούς σταθμούς, 200.000 € χρωστώνται στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ απλήρωτες ήταν από το ΣΥΡΙΖΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του Δήμου για το 2010. 
  • Είναι επίσης επί δημαρχίας ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά στην Καισαριανή αξιοποιήθηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ξεκίνησαν τα 5μηνα και τα 4ωρα και θεσμοθετήθηκε αυτό που σήμερα αυτοί οι ίδιοι ονομάζουν "εργασιακό μεσαίωνα". Κατά τα άλλα κόπτονται για τις καθαρίστριες και την ΕΡΤ...
  • Επιπροσθέτως, είναι επί ΣΥΡΙΖΑ που ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες η ανακύκλωση των απορριμμάτων, υλοποιώντας έτσι κεντρικές κατευθύνσεις, των κυβερνήσεων που σήμερα αποκαλεί "μνημονιακές". 
  • Και επειδή το ήθος και ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται στην αντιμετώπιση που αυτή επιφυλάσσει στους αδύναμους, ας πούμε κι αυτό: Ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής δεν έβγαλε άχνα, για την πρόσληψη προσωπικού "γενικών καθηκόντων" σε παιδικούς σταθμούς, από τη δημαρχία Καμπάκα, η οποία προσέλαβε 5μηνους εργαζόμενους, χωρίς να τους αναγνωρίζει πτυχία νηπιαγωγών ή ειδικής αγωγής και τους τοποθέτησε παράνομα και παράτυπα στους παιδικούς σταθμούς! Άλλωστε αυτούς τους δυο-τρεις μήνες που ανέλαβαν, άφησαν έξω από τους βρεφονηπιακούς του δήμου πάνω από 230 παιδιά! (Από τα 450 που ήταν να γραφτούν) 
  • Το πώς αντιλαμβάνονται τη διαχείριση των κοινωνικών δομών φαίνεται και από την παράδοση του δημοτικού σταδίου «Μ. Κρητικόπουλος» στην ΠΑΕ Άλιμος, στερώντας το από το λαό της Καισαριανής και μάλιστα χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι for the fun of it...

Και αυτά mein Damen und Herren, είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου. Αυτά που φαίνονται. Αυτά που χτυπάνε στο μάτι. 

Τι κατέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Τι δράσεις πήρε για τις διακοπές ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στη φτωχολογιά του δήμου; Τι στάση κράτησε για το φοβερό συγκοινωνιακό ζήτημα του δήμου από την έξοδο της Αττικής Οδού; Για τις πυρκαγιές και την πυροπροστασία; Τι έμπρακτες κινητοποιήσεις έκανε για το δημόσιο χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου; 


Ακούμε ...



- ( ήχος μοναχικού τριζονιού) -  




- (ένας θάμνος περνά στον άδειο δρόμο) - 



Πίσω από κάθε κεκτημένο του εργαζόμενου, πίσω από κάθε νίκη του κινήματος, βρίσκεται κι ένας κομμουνιστής. Η Καισαριανή το γνωρίζει καλά αυτό. Ξέρει ποιος είναι ο Σταμέλος, ο Μανωλίδης, ο Κατημερτζής, ο Πολυχρονάκης, η Κουντούρη και όλοι οι άλλοι που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να δώσουν λύσεις σε καθημερινά ζητήματα, σπίτι το σπίτι.

Ξέρουν ότι στην Περιφέρεια δεν ψηφίστηκε από το ΚΚΕ ο έτοιμος προϋπολογισμός του Σγουρού, όπως έκανε η κυρία Δούρου!

Κι αν διατείνονται ότι θέλουν το καλό μας, για να χτυπήσουν την "ανθρωπιστική κρίση" να κοιτάξουν πρώτα πρώτα να εμφανιστούν σε καμιά απεργία, σε κανένα χώρο δουλειάς και σε κανένα σπίτι να σηκώσουν το ρεύμα του κοσμάκη που του το κατέβασε η ΔΕΗ, γιατί από τότε που βρέθηκαν με ποσοστά του 20 και 25% το κίνημα το πήγαν πίσω δύο δεκαετίες...

Αυτά, γιατί όσο γράφω συγχύζομαι ...


Ειδησεογραφικές πηγές:


  • Ριζοσπάστης, Κυριακή 9 Νοέμβρη 2014 - αριθ. φύλλου: 11988, σελ. 16
  • Ενημέρωση, Ιούνιος 2011, φύλλο 3, σελ 10 -12 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου