Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αποχαιρετιστήριο για τον σχολικό φύλακα

Ένας ακόμα άνθρωπος που βυθισμένος στην απόγνωση αυτοκτονεί, ήταν και ο σχολικός φύλακας του Δήμου Πατρέων που έκοψε το νήμα της ζωής του όντας σε δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση.

Πατέρας δύο παιδιών, 66 ετών και απολυμένος από το 2012, ο εκλιπών ζούσε τον τελευταίο καιρό χωρίς ρεύμα, ενώ αγωνιζόνταν να βρει τρόπο να συμπληρώσει τα λιγοστά ένσημα που του έλλειπαν για τη σύνταξη.

Ο ιστότοπός μας επιθυμεί να εκφράσει την βαθιά λύπη του για τον χαμό ενός ακόμα εργαζομένου, θυσία στον βωμό των "σκοτεινών θεών" της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Παρόλα αυτά, η παραίτηση δεν θεωρούμε ότι αποτελεί διέξοδο για τα σημερινά προβλήματα. Κατανοώντας απόλυτα την κατάσταση που οδηγεί σε τέτοια περιστατικά, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, πρέπει να αγωνιστούν στο πλευρό της τάξης τους για καλύτερες συνθήκες ζωής. Η απώλεια του καθενός από εμάς, που είμαστε η "κινητήρια δύναμη του κόσμου", αποτελεί μια ακόμη νίκη για τους ταξικούς μας αντιπάλους.

Τους κάνει χαρούμενους! Το κλίμα απογοήτευσης και απελπισίας που μειώνει τα δικά μας αντανακλαστικά και οδηγεί στην οδύνη, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Κάθε απελπισμένος και όχι αποφασισμένος εργαζόμενος τους χαροποιεί και κάθε νεκρός της τάξης μας, λείπει από το σπίτι του αλλά και από τον αγώνα μας.

Ο θάνατος του σχολικού φύλακα στην Πάτρα, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με δολοφονία, πρέπει να μας κάνει πιο αποφασιστικούς και πιο συνειδητοποιημένους. Ελάχιστα απέχει από το εργατικό ατύχημα στο Πέραμα του 2007 και από τους νεκρούς στα ολυμπιακά έργα. Ελάχιστα λοιπόν πρέπει να απέχει και η σύνδεση του ειδικού με το γενικό στη συνείδησή μας: Είναι πάντα ίδια τα πρόσωπα εκείνων που τρέφονται με εργατικό αίμα.


Εικόνα από http://www.thestival.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου