Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Είμαστε με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο


Αύριο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει για την υπόθεση του αγωνιστή ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Από τη μια μεριά θα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και από την άλλη οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γρέγος, Ματθαιόπουλος και Ζησιμόπουλος που έχουν καταθέσει μήνυση ενάντια στον κομμουνιστή ευρωβουλευτή.

Αν κι εγώ θεωρώ βρίσκω αστείο, ένας μη- δημοκράτης, φασίστας να επικαλείται δημοκρατικούς θεσμούς (που ο ίδιος δεν παραδέχεται) για να τον σώσουν, ωστόσο η υπόθεση Ζαριανόπουλου δεν είναι καθόλου μα καθόλου αστεία.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κατηγορήθηκε για το προφανές. Γιατί αποκάλεσε τους νεοναζί "νεοναζί".

Συγκεκριμένα ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε όντας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2012 και της απαίτησης των χρυσαυγιτών να συμμετάσχουν στον εορτασμό, δήλωσε το αυτονόητο, που σήμερα αποδεικνύεται από τις πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις και ομολογείται από τον περισσότερο κόσμο: "Οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής βρομίζουν τον τόπο και δεν έχουν καμιά θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις".

Η Χρυσή Αυγή ζητά το ποσό των 150.000 ευρώ ως αποζημίωση από τον ευρωβουλευτή (ναι κι εγώ γέλασα), πιθανότατα για να βάλουν βενζίνη στις Mercedes που δεν πήραν από το βουλευτικό τους αξίωμα.

Τι είναι όμως αυτό που τους έθιξε τελικά στα λόγια του Ζαριανόπουλου;


  • Είναι το ότι τους αποκάλεσε εγκληματίες; Πώς όχι όταν ενέχονται ηθικά και πρακτικά για σωρεία επιθέσεων σε μετανάστες και συνδικαλιστές. Όταν δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, όταν έσφαξαν τον Σαχζατ Λουκμαν, όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που ήταν. 



  • Είναι το ότι τους αποκάλεσε νεοναζί; Από το κούρεμα skinhead, στη μιλιταριστική περιβολή, τα ναζιστικά σύμβολα των SS και του Τρίτου Ράιχ, μέχρι τους φασιστικούς χαιρετισμούς και κυρίως την πολιτική άποψη και την πρακτική, είναι νεοναζί μέχρι το μεδούλι. 



  • Είναι το ότι τους αποκάλεσε βρώμικους; Όταν δέρνεις συνδικαλιστές στη Ζώνη για να πέσει το μεροκάματο για τον Αλαφούζο και τους άλλους εφοπλιστές δεν είσαι βρώμικος; Όταν νοικιάζεις τον Έλληνα εργαζόμενο σε εταιρείες σαν σύγχρονος δουλέμπορος όπως επιχείρησαν στο Σχηματάρι δεν είσαι βρώμικος; Όταν σαν Βουλευτής χτυπάς δωδεκάχρονο παιδί (Γερμενής) και επιχειρείς να τραβήξεις όπλο μέσα στο Δημαρχείο Αθηναίων, δεν είσαι ο πιο βρώμικος; 

Δεν είναι λοιπόν όλα αυτά που τους προκάλεσαν. Είναι το θάρρος και το θράσος που θέλει η αντιμετώπισή τους και η εκδίωξή τους από κάθε χώρο, και τα οποία είχε ο Ζαριανόπουλος. Αυτά τους τρομάζουν και αυτά είναι τα μόνα όπλα του εργαζόμενου απέναντί τους. 


Είμαστε στο πλευρό του κομμουνιστή ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, όπως και στο πλευρό κάθε αντιφασίστα που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου