Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μαζική η πορεία και η απεργιακή κινητοποίηση


Γέμισε η πλατεία Ομονοίας από τη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. "Στέλνουμε μήνυμα αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους και προς την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ ότι δεν θα δεχτούμε την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τη φτώχεια και την ανέχεια", τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Coca Cola», όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται 14 μήνες σε απεργία διεκδικώντας ακύρωση των απολύσεων και επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στάθης Σαχινίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πάνω από 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ χρωστούν στον ΟΑΕΕ και τόνισε ότι η ΠΑΣΕΒΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% και δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράμε και κλιμακώνουμε με κίνημα οργανωμένο - συγκροτημένο - με ταξική ενότητα. Με πίστη στο δίκιο μας και στη δύναμή μας, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Να κάνουμε τα δικά μας όνειρα και τους εφιάλτες των εκμεταλλευτών μας πραγματικότητα!».

Αρκετά μαζική εμφανίστηκε σήμερα και η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία συσπειρώνονται οι δυνάμεις του εξωκοινοβουλευτικού χώρου της αριστερά και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ας είναι αυτή η απεργία προπομπός μεγάλων και αποφασιστικών μελλοντικών κινητοποιήσεων και απεργιών και όχι μια από τις τελευταίες νόμιμες πορείες και απεργίες του εργατικού κινήματος. Η υπόθεση είναι στα χέρια μας.


Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου