Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ένας μικρός αλλά έγκυρος συλλογισμός

Προεκλογικά ακούγονταν πολλές φορές κακόπιστα, αλλά και άλλες καλόπιστα, το ερώτημα: "Γιατί το ΚΚΕ δεν συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ". Πολλοί δε σε προσπωικές συζητήσεις δίναν στο ΚΚΕ και Υπουργεία, όπως το Εργασίας ή το Παιδείας. 

Μόλις 2 μήνες με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Έχουμε μια τεραστίων διαστάσεων μεταστροφή του τι υποσχέθηκε προεκλογικά και: 



  1. Μια ξεκάθαρη παράταση των Μνημονίων για ακόμα 4 μήνες, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης.
  2. Μια ξεκάθαρη δήλωση διά στόματος Μάρδα ότι με την λήξη της παράτασης αυτής θα υπογραφεί νέο Μνημόνιο (που είπαμε δεν θα λέγεται Μνημόνιο, αλλά θα είναι Μνημόνιο)

Δεδομένου ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ φαίνεται δεδηλωμένα ότι θα στηρίξουν με την ψήφο τους τη νέα αυτή συμφωνία (που είπαμε δεν είναι Μνημόνιο, αλλά είναι Μνημόνιο)

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 

Εάν το ΚΚΕ συγκυβερνούσε τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα είχες φίλε και φίλη να διοργανώσει συλλαλητήριο στις 27/02;

Εάν το ΚΚΕ συγκυβερνούσε τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα είχες φίλε και φίλη να καταθέτει πρόταση κατάργησης του Μνημονίου στη Βουλή για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον ;

Εάν το ΚΚΕ συγκυβερνούσε τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα είχες φίλε και φίλη να σταθεί απέναντί τους όταν θα υπογράφουν το Μνημόνιο 3 τον Ιούνιο ; 



1 σχόλιο:

  1. H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑίου στα ερωτήματα σου θα ήταν, "μα το ΚΚΕ φυσικά που θα διοργάνωνε συλλαλητήρια έξω από την βουλή και θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μέσα σε αυτήν". Και θα συμπλήρωνε πως δεν θα ήταν ανάγκη να ψηφίζει το ΚΚΕ τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, αφού αυτά θα πέρναγαν έτσι και αλλιώς με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπότε και με τις αρχές του θα μπορούσε να ισχυριστεί πως είναι Ο.Κ.
    Για αυτούς τέτοια παπατζηλίκια θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά.

    Εκείνο που στην ουσία ζητούσαν ήταν να μετατραπεί και το ΚΚΕ σε κόμμα απατεώνων σαν τα μούτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή