Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ζώντας τον Σοσιαλισμό: Ημέρα 12η


Πορεία στήριξης της κυβέρνησης


Έζησα λοιπόν για να δω κι αυτό. Γέρος πια θα το αφηγούμαι στα εγγόνια μου: "Και που λέτε παιδιά μου τότε είδα για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία να χρησιμοποιείται ένα ταξικό μέσο πάλης του προλεταριάτου για να στηρίξει ένα αστικό κυβερνητικό σχηματισμό". 




Μετά το: Συμφωνούμε με ένα 60%- 70% των μέτρων του Μνημονίου του Βαρουφάκη, είδα εκείνους τους 8.000 συμπολίτες μου να διαδηλώνουν υπέρ της κυβέρνησης που "γέννησε" αυτή τη δήλωση. Διερωτώμαι ευλόγως: "Και όταν θα έσχιζαν τα Μνημόνια, συμφωνούσαν με ένα 60%- 70% των μέτρων τους; "

Και για να δούμε λίγο τα νούμερα: 8.000 -10.000 ήταν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα. Δηλαδή, η αριστερή μας κυβέρνηση των 591.347 ψήφων μόνο μέσα στην Αθήνα, κατάφερε να φέρει στο δρόμο μόνο το 1,69% των ψήφων της. Λαμπρά! Ενδεικτικό και των αντανακλαστικών που καλλιέργησαν όλον αυτόν τον καιρό στον κόσμο. 

Βλέποντας λοιπόν τις εικόνες της πορείας τους, χαμογελώ ελαφρά αναγνωρίζοντας ότι μου θυμίζει εκείνη τη συγκέντρωση των αγανακτισμένων που παρά τους χιλιάδες του κόσμου που μούτζωναν θλιβερά τη Βουλή, μαζεύτηκε ταχύτατα με το πρώτο εισαγγελικό  πρωτοβρόχι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου