Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Όταν κανείς πρέπει να μιλάει μόνο για αυτό που ξέρει


"Ο Ριζοσπάστης πρωτοκυκλοφόρησε πριν ιδρυθεί το ΚΚΕ. Πριν σκάσει μύτη η ιδεολογία του κομουνισμού. Πριν γίνει η Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων στη Ρωσία.

Σιγά που θα περίμεναν τον κομουνισμό σα θεωρία πολιτική και οικονομική για να σπρώχνουν κάποιοι αγωνιστές, συνδικαλιστές, κομματικοί τον κόσμο σε λαϊκή δράση και ενάντια στο κεφάλαιο, στην εργοδοσία, στα αφεντικά. Παληά ιστορία.

Σα σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, το 1909, τυπώθηκε το πρώτο φύλλο μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας με τίτλο Ριζοσπάστης, από την πολιτική κίνηση Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος.

Λέμε ότι είναι εφημερίδα ο Ριζοσπάστης, το όργανο του ΚΚΕ, ενώ η εμφανισή του μοιάζει με μπροσούρα, ένα φεϊγ βολάν, που έχει κάθε μέρα τον ίδιο τίτλο. Περίεργο. Σα να είναι παράνομη εφημερίδα, που απευθύνεται σε συνωμότες, όχι σε αναγνώστες κανονικούς."


Το παραπάνω άρθρο της κακιάς ώρας αποτελεί κριτική στο Ριζοσπάστη προερχόμενη από το site αθλητικών Αποδυτιριάκιας. Δεν επιχειρώ να ασκήσω κριτική για το εάν κάποιοι "κομματικοί" "δεν περίμεναν τον κομμουνισμό" για να σπρώχνουν το λαό ενάντια στο κεφάλαιο. Αυτό από μόνο του το καταλαβαίνει και νήπιο, ότι αποτελεί μπούρδα.

Αυτό που μου τραβάει όμως την προσοχή είναι ότι του εν λόγω αρθρογράφου, ο Ριζοσπάστης του φαίνεται σαν  φεϊγ βολάν. Έχει άραγε δει ποτέ  φεϊγ βολάν εποχής παρανομίας και κάνει τη σύγκριση ή έτσι το βγάζει από τον αφαλό του; Και ακόμα σημαντικότερη απορία μου: Έχει πιάσει ποτέ Ριζοσπάστη στα χέρια του ή μόνο τον "Πρωταθλητή"; Τι διάολο τους πιάνει όλους και ασχολούνται με πράγματα που δε σκαμπάζει η κούτρα τους; Και μάλιστα, η ιστοσελίδα αυτή έχει και ξεχωριστή στήλη με τίτλο "Κουλτούρα" και βικιπεδιακές αναφορές στο Μπρεχτ, το Σολωμό και... τη Τζένιφερ Λόρενς.

Για αυτό άσε το ρε φίλε. Μην το ποδοσφαιροποιείς κι αυτό. Κρατήσου στα κυβικά σου και γράψε εκεί για κανένα ματσάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου