Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ουκρανία δικάζουν τους κομμουνιστές

Συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Κίεβο, η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας. Στην δίκη που ξεκίνησε τον Ιούλιο, συμμετέχουν ως κατήγοροι ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, το υπουργείο Εσωτερικών και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατηγορώντας το ΚΚ Ουκρανίας για «διχαστική προπαγάνδα». Ανάλογες διώξεις σε βάρος στελεχών και μελών του βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με αβάσιμες και σαθρές κατηγορίες, τις οποίες καταρρίπτουν και αποκαλύπτουν τα στελέχη του.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του ΚΚ Ουκρανίας, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

Στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το ΚΚ Ουκρανίας στα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η δίκη αποτελεί μέρος μόνο μιας βιομηχανίας διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας και μεμονωμένα σε βάρος μελών και στελεχών του. Στρέφονται ενάντια στον ίδιο το λαό και τα δικαιώματά του.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι διώξεις αυτές είναι επικίνδυνες για τον ουκρανικό λαό, συνολικά για τους λαούς. Μαρτυρούν ότι επιχειρείται να δοθεί νέα ώθηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, που απεργάζονται όλη αυτήν την περίοδο η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η αστική τάξη της Ουκρανίας και η αντιδραστική της κυβέρνηση, με τη στήριξη και φασιστικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία. Αποδεικνύουν, έτσι, ότι η συνέχιση του αδελφοκτόνου πολέμου για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και ο νέος γύρος αντεργατικών μέτρων βρίσκονται μπροστά στον ουκρανικό λαό. Οι κομμουνιστές είναι στόχος της αστικής τάξης γιατί είναι σε θέση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή επίθεση και την εθνικιστική υστερία, μπορούν να δείξουν τη διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου