Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Game of Thrones και Εκλογές 2015 (μέρος 3ο)


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρακάτω γράφεται για πλάκα. Οποιαδήποτε προσπάθεια να παρθεί σοβαρά το άρθρο θα αντιμετωπιστεί με ειρωνεία και χλευασμό.




Αν τα σημερινά κόμματα ήταν στο Westeros



House Greyjoy οι χρυσαυγίτες του Westeros

Δεν μου αρέσει να μιλάω με όρους χιούμορ για νεοναζιστικά μορφώματα δολοφόνων αλλά για να ολοκληρωθεί η εικόνα του άρθρου, αναγκάζομαι να αναφερθώ εδώ σε αυτούς. Οι Greyjoy ομοιάζουν με τη Χρυσή Αυγή κυρίως στο γεγονός ότι είναι και οι δυο ούγκανοι. Επίσης, ακόμα και ο μέχρις ενός σημείου συμπαθής κάπως χρυσαυγίτης Theon κατέληξε προδότης και άνανδρος και φυσικά αντιπαθής. Χαρακτηριστική επίσης είναι η μεγάλη νίκη των Stark του Κόκκινου Στρατού που εισέβαλαν στο Pyke έσφαξαν τους ναζίδες Greyjoy και κάρφωσαν τη σημαία τους στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους. Με άλλα λόγια αναφέρομαι στη γνωστή φωτογραφία του στρατιώτη των Stark στο Ράιχσταγκ των Greyjoy.

YΓ: Μπούκουρας: Ο Reek της Χρυσής Αυγής (με την εξαίρεση του ευνουχισμού)





Διαχωρισμός σε σκληρά και μαλακά
Tα wildlings του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από τους εναλλακτικούς spearmen της ΑΡΑΝ μέχρι τους κανίβαλους της AΡΑΣ. Τα wildlings αποτελούν την εξωκοινοβουλευτική αριστερά του Westeros (βρίσκονται και εκτός του τείχους). Ανοργάνωτοι παντελώς, ακολουθούν έναν εξίσου ανοργάνωτο αρχηγό με σκοπό τους να περάσουν νότια του τείχους και να μπουν στη Βουλή του Westeros (αν δεν διασπαστούν πρώτα). Όπως ο οπορτουνισμός επιβάλλει, καταλήγουν να συμμαχήσουν με ότι πιο αντιδραστικό έχει να επιδείξει το Westeros: Τον Stannis Baratheon. Η συμμαχία αυτή είναι εμφανώς εφάμιλλη με αυτή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον Αλέκο Αλαβάνο και εξίσου ακατανόητη με εξαίρεση ότι στόχος είναι το εκλογικό κουκί...Ότι να ΄ναι...


ΝΑΡ

ΑΡΑΝ
ΑΡΑΣ
ΟΚΔΕ
ΣΕΚ



Tullys του Riverrun: Το Ποτάμι

Πέραν της προφανούς αναλογίας άλλοι λόγοι είναι:

1) Γιατί όπως και ο Walder Frey δεν έχουν τίποτα το φρέσκο και το καινούργιο
2) Γιατί όπως και ο Walder Frey έχουν σάπιο πολιτικό πυρήνα
3) Γιατί όπως και ο Walder Frey έχουν αντιδραστικές συμμαχίες με τους Lannister και τον Ψυχάρη.



6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ανάλογη απόπειρα σχετισμού των πολιτικών κομμάτων με τα clan του game of thrones όπως την είχαμε συνοψίσει στις εκλογές του καλοκαιριού.
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/06/game-of-thrones.html

    Κάπου στο you tube είχε κυκλοφορήσει και η σκηνή που η Καλίσι απελευθερώνει τους σκλάβους με μουσική υπόκρουση την ...Διεθνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εε, δύο παρατηρήσεις!

    1) Τα Wildlings δεν συνεργάσθηκαν με τον Stannis, αντιθέτως πολεμάνε (μέχρι εκεί που έχουμε διαβάσει, τουλάχιστον). Αντιθέτως, ο John Snow συνεργάστηκε μαζί τους (που μπορείς να πεις ότι ως «παιδί του Χαρίλαου»-Eddard οπορτούνισε αλά Λαφαζάνη).

    2) Οι Freys είναι bannermen-υποτελείς των Tully, αλλά τους πούλησαν, δεν ταυτίζονται μ' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Wildlings είναι σύμμαχοι του nightwatch πια και ο Mance πράκτοράς του. Επίσης ο Stannis έχει γίνει αποδεκτός από όλους τους ως βασιλιάς του wall και του gift. Με τη συμφωνία αυτή τα Wildlings μετέπειτα έγιναν άποικοι του gift

      Διαγραφή
    2. Ε, από όλους τους, μην παίρνεις όρκο… Καταλαβαίνω τι λες όμως, πάσο.

      Διαγραφή