Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Aύριο η δίκη των συνδικαλιστών ΠΟΕ-ΟΤΑ


Στα δικαστήρια σέρνονται αύριο Τετάρτη 14/1 συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με την κατηγορία ότι το 2010 εισέβαλαν στη χωματερή παράνομα και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία της. Τη δίωξη ζήτησε ο τότε δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΣΟΚ) και με μάρτυρα τον δήμαρχο Κηφισιάς και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Χιωτάκη (ΝΔ).

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας που θα γίνει αύριο από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. και να δώσουν το «παρών» στα δικαστήρια, στις 10 π.μ., την ώρα που είναι προγραμματισμένη η δίκη.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Συνδικάτο επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων, είναι ενταγμένη στο δόγμα "νόμος και τάξη". Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ώστε να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις κ.λπ.) χωρίς αντιδράσεις. Είναι εντεταλμένοι της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σκοπός τους η σωτηρία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, στόχος τους το χτύπημα κάθε λαϊκού εργατικού δικαιώματος, κάθε εργατικής - λαϊκής διεκδίκησης.

Γνωρίζουν, όμως, καλά ότι οι εργαζόμενοι "δεν μασάνε" ούτε από μηνύσεις ούτε από δικαστήρια. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των αγώνων θα πέσει στο κενό γιατί το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τα μέτρα τους και τις δίκες που θέλουν να στήσουν».

Στο μεταξύ, για τις 21 Γενάρη 2016 αναβλήθηκε χτες η δίκη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ, λόγω της συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων, το 2013. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ανακοίνωσή του, απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις κάθε συνδικαλιστή και αγωνιστή που παλεύει για την κατάργηση των διοδίων και τονίζει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται.


Πηγή: Ριζοσπάστης 13/01/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου