Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

KAT: Ο συντονισμένος αγώνας θριαμβεύει

Να ακυρώσουν τις απολύσεις τους πέτυχαν οι εργαζόμενοι στο συνεργείο καθαριότητας του νοσοκομείου ΚΑΤ με τη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί. Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΑΤ, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Το νοσοκομείο είχε αναθέσει πρόσφατα σε άλλο εργολάβο το έργο της καθαριότητας και έτσι οι περίπου 120 εργαζόμενοι του παλιού συνεργείου, που δουλεύουν στο νοσοκομείο μέσω εργολάβων μέχρι και 20 χρόνια, έμαθαν ότι οι 90 από αυτούς απολύονται.

Άμεσα οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν και απαίτησαν την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων και «υποχρέωσαν» τη διοίκηση να ανακοινώσει αργά το μεσημέρι ότι θα ακυρώσει την ανάθεση στο νέο εργολάβο και ότι όλοι οι εργαζόμενοι να επανέλθουν στη δουλειά τους, με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα.

Και η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει τις ολέθριες επιπτώσεις από τη γενικότερη πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων της που ακολούθησαν και ακολουθούν διαχρονικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνει ότι η λεγόμενη ειρηνική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και η «υγιής επιχειρηματικότητα» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «βούτυρο στο ψωμί» των επιχειρηματικών κερδών σε βάρος των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου