Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δήμος Βύρωνα: Το parking της Εργάνης, τα τζιπ και οι συντεχνίες

Και στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο ζήτημα της απαγόρευσης του parking στον σχολικό χώρο της Εργάνης από τον δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη, απόφαση που πάρθηκε χωρίς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλης επιτροπής. 

Θυμίζουμε ότι με το"έτσι θέλω" και προφασιζόμενος την ασφάλεια των μαθητών (η οποία βέβαια ποτέ δεν κινδύνευε), ο δήμαρχος Βύρωνα απαγόρευσε το parking στο καθηγητικό προσωπικό των σχολείων "Εργάνη" δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους καθηγητές των σχολείων. 

(Δείτε το άρθρο εδώ: http://marxismdaily.blogspot.gr/2015/05/parking.html)

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση αυτή και παραθέτουμε εδώ τα αποτελέσματα της συνάντησης του δημάρχου, του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας, του προέδρου και μελών του ΔΣ της Ζ' ΕΛΜΕ και καθηγητών των σχολείων της Εργάνης, η οποία έλαβε χώρα στις 5/6 στο Δημαρχείο Βύρωνα. 

Ξεκινώντας, ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης (και καθηγητής μαθηματικών στην δευτεροβάθμια) δήλωσε ότι έχει έρθει να συναντηθεί με καθηγητές των σχολείων και όχι με "συντεχνίες", σηματοδοτώντας το κλίμα στο οποία θα γίνονταν και η συζήτηση. 

Όταν ερωτήθηκε τι εννοεί και ποια είναι τέλος πάντων η συντεχνία, ανέκρουσε πρύμνα και δήλωσε ότι δεν είπε ότι οι καθηγητές είναι συντεχνία, αλλά ότι δεν θα δέχονταν να μιλήσει με συντεχνίες.

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ζ' ΕΛΜΕ δεν σχολίασε την απαράδεκτη αυτή κουβέντα του δημάρχου, ούτε αντέδρασε.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών, ξεκίνησαν λέγοντας ότι επιθυμούν την διευθέτηση του ζητήματος καθότι μεταξύ άλλων είναι  ένας κλάδος που πλήττεται από τα μέτρα και εργάζεται σε δύσκολες συνθήκες (αύξηση ωραρίου, συμπλήρωση ωρών σε πολλές σχολικές μονάδες, ελλείψεις σε υλικά και υποδομές κτλ.) και η απαγόρευση της κυκλοφορίας προσθέτει ένα ακόμα πρόβλημα.

Κι εδώ η απάντηση του δημάρχου ήταν πως ως κλάδος δεν πλήττονται και πως εργάζονται φυσιολογικά.

Στη συνέχεια οι καθηγητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με το πώς προτείνουν να διευθετηθεί το ζήτημα του parking. 

Κατά πρώτον, πρότειναν να τους δοθεί κάρτα από το δήμο για να μπορούν να παρκάρουν στο χώρο μόνο όσοι εργάζονται πραγματικά σε αυτόν. Μια εναλλακτική πρόταση ήταν να τους δοθεί άδεια να παρακάρουν στο parking του παρακείμενου κλειστού γυμναστηρίου το οποίο δεν λειτουργεί τις πρωινές ώρες. 

Και στις δύο προτάσεις ο δήμαρχος υπήρξε αρνητικός προβάλλοντας ανυπόστατες δικαιολογίες. Για την πρώτη πρόταση δήλωσε πως έτσι τα αυτοκίνητα άλλων δημοτών θα μαρσάρουν πίσω από αυτά των καθηγητών και θα μπαίνουν μαζί τους παράνομα στον χώρο, ενώ για τη δεύτερη δήλωσε πως το parking του κλειστού γυμναστηρίου δεν ανήκει στους καθηγητές. 

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να τους ανήκει το parking, αλλά να το χρησιμοποιούν τις πρωινές ώρες που το γυμναστήριο πρακτικά δεν λειτουργεί για τις ομάδες του δήμου. Κι εδώ δεν πήραν απάντηση. 

Ρωτώντας το γιατί λήφθηκε μια τέτοια απόφαση αρχικά από το δήμαρχο, αφού ποτέ δεν έχει συμβεί ατύχημα στο χώρο, ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχουν περιστατικά ατυχημάτων στον χώρο της Εργάνης. Όταν οι καθηγητές του απάντησαν ότι τα περιστατικά αυτά έχουν γίνει απογευματινές και νυχτερινές ώρες από οχήματα που μπαίνουν όταν τα σχολεία είναι κλειστά, απέφυγε να απαντήσει. 

Τελικά, ο δήμαρχος ανέφερε  ότι θα δει από τον Σεπτέμβριο μήπως χρησιμοποιηθεί παρακείμενος χώρος κοντά στην Eργάνη (που και πάλι βέβαια είναι αρκετά μακριά)  από τους καθηγητές και πως τις τελευταίες μέρες των σχολικών εξετάσεων θα πρέπει οι καθηγητές να ανεχθούν την κατάσταση ως έχει. 

Το εντυπωσιακότερο όμως σχόλιο προήλθε από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας κ. Αντώνη Γεωργαντά, ο οποίος στο κλείσιμο της συζήτησης σχολίασε πως οι καθηγητές της Εργάνης, όταν εκείνος υπήρξε μαθητής, έτρεχαν στο σχόλασμα με τις "τζιπάρες" τους  και κόλλαγαν εκείνον και άλλους μαθητές στον τοίχο του σχολείου, αναπαράγοντας φαίνεται με αυτόν τον τρόπο τα βαρουφακικά σχόλια περί Cayenne...

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καθηγητών, οι οποίοι σχολίασαν πώς στα πολλά χρόνια εργασίας τους δεν έχουν δει συνάδελφο με "τζιπάρα". Ο δήμαρχος με τη σειρά του σχολίασε πως και ο ίδιος έβγαζε πολλά χρήματα από ιδιαίτερα στο παρελθόν.

Ας σημειωθεί για το who is who της υπόθεσης ότι ο κύριος Γεωργαντάς στο δημοσιευμένο βιογραφικό του, φαίνεται ότι είναι τελειόφοιτος φοιτητής (άρα δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του) και απευθύνονταν σε επιστήμονες εκπαιδευτικούς, ορισμένοι από τους οποίους έχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους...

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι κι εδώ ο πρόεδρος της Ζ' ΕΛΜΕ δεν σχολίασε απολύτως τίποτα...

Τελικά, η Ζ' ΕΛΜΕ εξέδωσε την παρακάτω  ανακοίνωση η οποία όμως δεν περικλείει ούτε στο ελάχιστο το κλίμα αλαζονείας και τις απαράδεκτες δηλώσεις των δημοτικών αρχόντων του Βύρωνα. 

Είναι άραγε τυχαίο ότι στη Ζ' ΕΛΜΕ πρώτη δύναμη είναι η ΣΥΝΕΚ, παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; 


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ζ' ΕΛΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ζ΄ΕΛΜΕ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι:

Κατόπιν αιτήματος της ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Βύρωνα κο Κατωπόδη.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ μαζί με συναδέλφους σχολείων του συγκροτήματος της Εργάνης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Βύρωνα την Παρασκευή 5/6/2015 και συζήτησε μαζί του, καθώς και με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Π. και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα μετά την απαγόρευση εισόδου οχημάτων σε αυτό. Στη διάρκεια της συζήτησης αναζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών εξασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή πρόσβαση των καθηγητών στον χώρο εργασίας τους. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε κάποιες από αυτές και δεσμεύτηκαν να τις προχωρήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου