Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

11 Ιούνη

Σε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνεται, προχωρά το ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, πρέπει όλοι «να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 7μ.μ στην πλ. Πανεπιστημίου, ενάντια στα νέα “μνημόνια”, στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες».

Όπως τονίζεται, «τις 478 έφτασαν οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων του κινήματος για να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα στις 11 του Ιούνη, ενάντια στη νέα συμφωνία που «ψήνουν» κυβέρνηση – δανειστές.

Σιγά – σιγά οι μάσκες πέφτουν!. Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου “μνημονίου”.

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ – ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Αν το νέο “μνημόνιο” βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο!

Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Κάλυψη όλων των απωλειών.
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν την πάλη τους με συζητήσεις, συνελεύσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο! Να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να συμμετέχουν δυναμικά στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στις 11 ΙΟΥΝΗ στης 7μ.μ στην πλ. Πανεπιστημίου, ενάντια στα νέα “μνημόνια”, στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε και για πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ παντού!

Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ), των γυναικών (ΟΓΕ), οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου