Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Βροντερό παρών" βλέπει η Αυγή

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ "Αυγή", "Βροντερό παρών" έδωσαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές υπέρ της κυβέρνησης χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες καλύτερα...

Μια θλιβερή από άποψη κόσμου και διεκδικήσεων συγκέντρωση, που άγγιζε δεν άγγιζε τις 6.000, έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Μνημόνιο 3 το οποίο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ως "κόκκινες γραμμές". Παραλείποντας να μας ενημερώσουν για το εάν υποστηρίζουν και τα νέα μέτρα λιτότητας, φανερά (διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, το τέρμα των λεγόμενων «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, η συνέχιση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων κτλ.) και κρυφά (πρωτογενές πλεόνασμα 1%,  κατάργηση των «πρόωρων» συντάξεων) ή αν και αυτά είναι μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία. 

Με συνθήματα όπως "όχι στους εκβιαστές" μας κάνουν να αναρωτηθούμε σε τι ακριβώς αναφέρονται. Αναφέρονται στους "θεσμούς" και τους "εταίρους" μας; Αναφέρεται  στην εντόπια αστική τάξη η οποία τους ψήφισε; Ποιοι είναι αυτοί οι εκβιαστές τέλος πάντων;

Οργανωμένοι μέσω facebook, μακριά από κάθε σύνδεση με εργασιακά ζητήματα ή σωματειακές διαδικασίες, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά αυτοί που όλοι γνωρίζουμε και που η Αυγή (και πολλά άλλα ΜΜΕ) επιχειρούν να μας αποκρύψουν: Εκείνα τα μεσαία και κατώτερα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα περί "έντιμης διαπραγμάτευσης" που είναι στην ουσία η συνέχιση της λιτότητας και των Μνημονίων.

Χαρακτηριστική είναι τέλος και η επιλεκτική φωτογράφιση της Αυγής για την συγκέντρωση, με πλάνα που έχουν ληφθεί "μέσα από τον κόσμο" και όχι από ψηλά, γνωστή τακτική που κάνει τον κόσμο να φαίνεται περισσότερος.


Οι φωτογραφίες της Αυγής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου