Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Νέα αριστερή ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο

Εμπλοκή στο θέατρο των μελλοντικών ιμπεριαλιστικών πολέμων ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω του ΝΑΤΟ. 

Έτσι, ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, Π. Καμμένος, προπαγανδίζει τα ...οφέλη από τη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Οφέλη, βεβαίως, για την ελληνική αστική τάξη της οποίας τα παιδιά δεν υπηρέτησαν και δεν θα υπηρετήσουν σε κανένα πολεμικό μέτωπο.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ, είπε: «Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και το ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, το σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ΝΑΤΟική αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο».


Παραπέρα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Π. Καμμένος, επισκεπτόμενος την Κάρπαθο με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, επέμεινε πως «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο», δείχνοντας και την πρεμούρα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, να παίξει ενεργό ρόλο στην προώθηση των σχεδιασμών της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, περιοχή όπου οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.


Επέμεινε, δε, ότι «με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των πολιτών, μπορεί πράγματι (σ.σ. η Κάρπαθος) να φιλοξενήσει μία μεγάλη εγκατάσταση συμμαχική, η οποία θα εξυπηρετήσει και τα συμμαχικά αλλά και τα εθνικά συμφέροντα».

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είπε εμμέσως πλην σαφώς στους νησιώτες ότι αν θέλουν να έχουν περίθαλψη, θα πρέπει να δεχτούν να έχουν και ΝΑΤΟική βάση, μιλώντας για «τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που θα διαμένουν εδώ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία, και βεβαίως θα μπορεί η Κάρπαθος να μετατραπεί και σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης των ιπταμένων όλων των συμμαχικών χωρών».

Ο εμπαιγμός που επιχειρεί η κυβέρνηση από την άλλη μεριά, είναι τέτοιος που σε επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το ζήτημα της Καρπάθου ο Π. Καμμένος απάντησε το εξής "Δεν πρόκειται για νέα βάση, εμείς μιλήσαμε για μεταφορά της αεροπορικής δραστηριότητας από τη Σούδα στην Κάρπαθο." Με άλλα λόγια το ερώτημα που προκύπτει σε αυτήν την περίπτωση είναι το εξής: 

Τα αεροπλάνα θα πετάνε απλά πάνω από την Κάρπαθο; Δεν θα προσγειώνονται σε αυτήν; Κι αν προσγειώνονται που φαντάζονται ότι θα γίνεται αυτό; Σε τίποτα χωράφια; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου