Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Mανώλης Κεφαλογιάννης: ανίδεος ή ψέυτης ?


Για πολλά πολιτικά πρόσωπα κανείς καταντά πολλες φορές να αναρωτιέται. Και είναι βαθυστόχαστα ερωτήματα που σου γεννώνται σε αυτές τις περιπτώσεις όπως: "Άσχετος είναι ή αγράμματος" (για τον Γιακουμάτο), " Μας περνά για βλάκες ή είναι τόσο λαϊκίστρια" (για τη Βούλτεψη), "Έχει ψυχή ή την πούλησε στο Σατανά;" ( για τον Στουρνάρα με το κενό βλέμμα)

Ένα τέτοιο ερώτημα μου γεννήθηκε χθες το βράδυ ακούγοντας την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου και της Κατερίνας Ακριβοπούλου στον Real. 

Το δημοσιογραφικό δίδυμο είχε καλέσει τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, για να σχολιάσει τα περί προεδρικής εκλογής. Το ερώτημα λοιπόν που μου δημιουργήθηκε ακούγοντάς τον ήταν το παρακάτω: "Είναι ανίδεος ή είναι ψεύτης;"

Ο κύριος Κεφαλογιάννης ξεκίνησε το λογύδριο του με την εξής φράση "Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ούτε του βουλευτή, ούτε του ευρωβουλευτή, αρκεί κανείς να την κάνει με αξιοπρέπεια." Επειδή βέβαια, ο κύριος Κεφαλογιάννης δεν την κάνει με αξιοπρέπεια (πώς να την κάνει άλλωστε τέτοια που είναι), η δική του δουλειά είναι ντροπή, αλλά ας πάμε παρακάτω.

Επί περίπου πέντε λεπτά, οι δύο δημοσιογράφοι προσπαθούν να τον κάνουν να απαντήσει στην ερώτηση που του έθεσαν, και η οποία αφορούσε τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προεδρικές εκλογές και όχι να μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετέπειτα ο κύριος Κεφαλογιάννης μας ενημέρωσε για τα παρακάτω: 

  1. Τα funds που διαχειρίζονται τα παγκόσμια κεφάλαια, όπως του Buffet και του Soros. δεν είναι κερδοσκόποι. Είναι παιδιά 20-30 χρονών που προσπαθούν να βγάλουν κι αυτά το μεροκάματό τους.
  2. Οι θεωρίες του Μαρξ και του Λένιν περί καπιταλισμού και κερδών έχουν πια ξεπεραστεί γιατί σήμερα η τεχνολογία και η οικονομία έχει προχωρήσει και έχουμε facebook και Internet. 
  3. Το κέρδος είναι υγεία,  κερδοσκοπία είναι πρόβλημα (Διορθώστε με άλλα το ένα είναι η προσπάθεια για το άλλο νομίζω)
Αυτά δε, μας τα κοινοποιεί με την ιδιότητα του οικονομολόγου. 

Λίγο πιο κάτω ο ήδη ανίδεος (όπως δείχνουν τα όσα λέει) κύριος Κεφαλογιάννης υποπίπτει στο πολιτικό ατόπημα ή μάλλον στο πολιτικό ψέμα που προκάλεσε και την αγανάκτηση του Νίκου Μπογιόπουλου. 

Εν πολλοίς, ο κύριος Κεφαλογιάννης ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ έχει ψηφίσει το Μάαστριχτ, και μάλιστα ότι το ξέρει αφού ήταν ο ίδιος εισηγητής το 1990. 

Μόλις ακούγεται το πρώτο "Τι λέτε κύριε Κεφαλογιάννη" από τον Νίκο Μπογιόπουλο, η θέση αλλάζει και ο κύριος Κεφαλογιάννης  υποστηρίζει ότι αρχικά το ΚΚΕ είχε ψηφίσει "λευκό" και μετέπειτα το καταψήφισε. 

Ο Κεφαλογιάννης συνεχίζει να στηρίζει τη θέση του προκαλώντας τον Νίκο Μπογιόπουλο να γράψει στη Real News την αλήθεια και τονίζει ότι "έτσι είναι τα πράγματα τελεία και παύλα

Με το ύφος που έχουν μόνο οι επηρμένοι ηγέτες προς όσους θεωρούν υποτακτικούς τους, ο Κεφαλογιάννης θεωρεί ότι θα το ψεύδος και η λάσπη θα του περάσουν έτσι ανώδυνα. Όμως ο δημοσιογράφος του τα μαζεύει καλώντας τον σε τάξη. Το παραπάνω, ο αγενέστατος Κεφαλογιάννης θα το εκλάβει ως συγγνώμη του Νίκου Μπογιόπουλου, δημιουργώντας νέες εντάσεις.

Αυτό είναι το μέγεθος του ψεύδους και του ήθους του ανδρός.

Ο δικολαβίσκος της κυβέρνησης δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι ο κόπρος, που είναι το περιεχόμενο της πολιτικής του κόμματός του και που λερώνει από όπου κι αν τον πιάσεις, δεν μπορεί να λερώσει τις κατακάθαρες πολιτικές θέσεις ορισμένων κομμάτων, όπως το ΚΚΕ. 

Ο κύριος Κεφαλογιάννης, που αρνήθηκε να μας πει αν το κόμμα του έχει συμφωνήσει σε νέα μνημονιακά μέτρα, μετά την προεδρική εκλογή , φαίνεται δεν έχει διαβάσει ποτέ τα πρακτικά της ολομέλειας για τη συνθήκη ή τίποτα από τα παρακάτω: 


Είναι λοιπόν ανίδεος ή είναι ψεύτης; 

Θεωρώντας ότι ως απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Reading και το London School of Economics σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτικής Ευρωπαϊκής Ιστορίας, δεν μπορεί να είναι ανίδεος. Θα καταλήξω στο ασφαλές: Είναι ψέυτης. 

Δείτε κι ένα ποτ-πουρί της πολιτικής του δράσης εδώ



Ακούστε το μέρος της εκπομπής αυτής εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου