Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Φθηνοί, βαρετοί και αναμενόμενοι

Ο Jake Blues των ΑΝΕΛ και ερασιτέχνης
ντετέκτιβ Παύλος Χαικάλης
Κουράστηκα να ακούω τους διάφορους δημοσιογράφους και δημοσιογραφίσκους του μιντιακού κόσμου να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να αναρωτιόνται "γίνονται αυτά σήμερα" για το σκάνδαλο δωροδοκίας του κωμικού και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη. 

Με λίγα λόγια, ένας σύμβουλος της Deutsche Bank, βουτηγμένος μέχρι τα αυτιά στο πολιτικό αλισβερίσι (ήδη από εποχές ΠΑΣΟΚ Σημίτη) κατηγορείται με αφερέγγυο μάλλον τρόπο από έναν πολιτικό -κωμικό ή κωμικό- πολιτικό, όπως σας αρέσει, ενός κόμματος αποκομμάτων για απόπειρα δωροδοκίας. 

Ο παραπάνω σύμβουλος, φίλος του κόμματος που τώρα τον κατηγορεί, πρόσφερε 3 εκατομμύρια ευρώ, στον Παύλο Χαϊκάλη για να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Τι λέτε ρε παιδιά; 

Εκπλήσσεστε ε ; 

Το περιεχόμενο της υπόθεσης είναι εξίσου απλό: Ένα κόμμα αστικού κοινοβουλευτισμού, με πρόεδρο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αρκετές ακροδεξιές σταγόνες και σταγονίδια (ας θυμηθούμε και την Ραχήλ Μακρή να νταντεύει τον Μπούκουρα) παγίδευσε και παγιδεύτηκε (όπως δείχνουν τα πράγματα) μια συνομιλία ενός εντεταλμένου χρηματοδότη κάποιου ή κάποιων  κέντρων αστικών συμφερόντων. 

Το DVD των συνομιλιών που μόνταρε ο ... Λάκης Λαζόπουλος (αν έχουμε το Θεό μας) φαίνεται υπήρξε τόσο κακό και πρόχειρο που τοποθετήθηκε στο αρχείο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών Χαϊκάλη, αναφέροντας ότι δεν είναι λογικό ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος (δωροδοκία βουλευτή) να παγιδεύσει  και ο ίδιος τη συνάντηση.

Η υπόθεση εκτός από άθλια και βρωμερή θεωρώ ότι είναι εξίσου αναμενόμενη, βαρετή και κουραστική. 

Η αλήθεια είναι η εξής: 

Ξέρω και ξέρουμε όλοι ότι ο χρηματισμός ήταν και είναι τακτικό φαινόμενο σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη και τις αστικές δημοκρατίες. 

Ξέρω και ξέρουμε όλοι ότι ο ελληνικός αστικός κοινοβουλευτισμός βρίθει στα σκάνδαλα. 

Το περίμενα και το περιμέναμε να γίνεται τέτοιο χρηματικό νταραβέρι κι όποιος δεν το περίμενε και εκπλήσσεται είναι τουλάχιστον ηλίθιος...


ΥΓ: Ρε Παύλο μετά το "πουλάκι τσίου" πως να σε πάρει στα σοβαρά ο οποιοσδήποτε ;


Πηγές: εδώ και εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου