Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ένα ΠΟΤΑΜΙ εμετός


Quiz: Σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκει το παρακάτω κείμενο για τον Νίκο Ρωμανό και την τροπολογία που κατατέθηκε από κοινού από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ; 

"Σύμφωνα με την πρόταση αυτή καταργείται η διακριτική ευχέρεια του συμβουλίου της φυλακής. Η εκπαιδευτική άδεια θα απορρίπτεται μόνο «κατ’ εξαίρεση», εάν δηλαδή το συμβούλιο της φυλακής μπορεί να αποδείξει «με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

Καθώς όμως η απόδειξη μελλοντικού γεγονότος «πέραν πάσης αμφιβολίας» δεν έχει ακόμα γίνει δυνατή από τους νόμους της φυσικής ή της λογικής και δεν προβλέπεται από καμία άλλη έννομη τάξη του κόσμου, η πρόταση είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής, τουλάχιστον για τους πιο μελετηρούς ληστές, βιαστές, μεγαλέμπορους ναρκωτικών δολοφόνους ή και τα μέλη ρατσιστικών εγκληματικών συμμοριών. Όσοι είναι φοιτητές θα βγαίνουν όποτε το επιθυμούν.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν όμως καλύτερη μεταχείριση. Τόσο από την έννομη τάξη, που οφείλει να τους προστατεύει από το έγκλημα και την ανασφάλεια, αλλά και από τους πολιτικούς τους, που οφείλουν να τους μεταχειρίζονται με κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα και χωρίς πρόχειρο και ασυγκράτητο λαϊκισμό."


Χρυσή Αυγή είπατε
Το παραπάνω κείμενο ανήκει στο δοτό κόμμα ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη, που εμφορείται από "φρέσκιες ιδέες" και "προοδευτικές πρακτικές". Σε μια φρασεολογία δεξιότερη της Νέας Δημοκρατίας και με νομικό περιεχόμενο μηδενικό, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το περιεχόμενο της τροπολογίας για να διαπιστώσει ότι βάσει νόμου, δεν βγαίνουν έτσι απλά έξω οι παιδεραστές, ναρκέμποροι και οι βαρυποινίτες. Άσε δε που αυτοί δεν ενδιαφέρονται να μορφωθούν ή να επανενταχθούν. 

Να πούμε όμως κι αυτό: Ακόμα κι αν ένας βαρυποινίτης επιθυμούσε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, θα μπορούσε ένα κράτος ή μια ευνομούμενη κοινωνία να του το απαγορεύσει, προβλέποντας σαν άλλη Πυθία, ότι θα εγκληματίσει αν βγει; 

Αυτά τα "φρέσκα" και "νεωτερικά" από το "ντουλάπι με τις αράχνες"της βαθιάς αντίδρασης και οπισθοδρομικότητας που κρύβει το ΠΟΤΑΜΙ...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου