Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Είναι τόσο αντιφασίστες όσο και ριζοσπάστες

Ένα ακόμα επεισόδιο, που επιβεβαιώνει τον αντικομμουνιστικό χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και τον ουσιαστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης, καταγράφηκε την Πέμπτη στη Βουλή, με την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. 

Την ίδια ώρα, με τη στάση της σε σχέση με την εν λόγω τραμπούκικη συμπεριφορά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε στην πράξη συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση για κάλυψη και εξωραϊσμό του ναζιστικού μορφώματος.Απειλητικά προς τη Λιάνα Κανέλλη κινήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ενοχλημένος επειδή η βουλευτής του ΚΚΕ είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η Λιάνα Κανέλλη, αφού τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος βγήκε από την αίθουσα. Αμέσως την ακολούθησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, ο οποίος, στον διάδρομο πια, κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, λέγοντάς της ταυτόχρονα «σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να δεις πώς θα φύγεις».

«Με απειλείς;», τον ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη.

Βλέποντας το περιστατικό έσπευσαν στο πλευρό της Λ. Κανέλλη, εμποδίζοντας τον Γ. Λαγό να της επιτεθεί, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Η Λιάνα Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα της Επιτροπής καταγγέλλοντας το γεγονός. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Κατριβάνου, ενημέρωσε για το περιστατικό τη διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη. Επιτόπου από τους βουλευτές του ΚΚΕ που συμμετέχουν σε αυτή, τέθηκε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα και να πάρει η διάσκεψη των Προέδρων θέση.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα ούτε καν να το καταδικάσει και παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. Μάλιστα μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ, έθεσαν θέμα ψηφοφορίας οι βουλευτές από ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και την αρνήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η δική μας διαπίστωση από το γεγονός δεν είναι άλλη παρά αυτή που υποδηλώνει ο τίτλος του άρθρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο στην πράξη αντιφασιστικό κόμμα, όσο είναι και ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό και φιλολαϊκό. Κι επειδή η ιστορία επαναλαβάνεται πρώτα σα φάρσα κι έπειτα σαν κακόγουστο αστείο, Ας θυμηθούμε και την κομμουνίστρια Λούξεμπουργκ και τον ρόλο των σοσιαλδημοκρατών όταν εκτελούνταν από αυτούς που δημιούργησαν τα μετέπειτα SS...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου