Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Εξέπνευσαν οι δύο τραυματίες του εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ

Ακόμα δυο νεκρούς θρηνεί η εργατική τάξη στο βωμό του κέρδους. Το απόγευμα της Τρίτης έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, στις 8 Μάη 2015 και νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο. Πρόκειται για τον Ντελιλάι Ραμαντάν του Ζάλο.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης  είχε καταλήξει ο Μπάμπης Δευτεραίος, 41 ετών, εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο στις 8 Μάη 2015 και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Υπενθυμίζουμε ότι από αυτό το εργοδοτικό έγκλημα είχαν  τραυματιστεί συνολικά έξι εργαζόμενοι.

Κοινή ανακοίνωση  Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και Συνδικάτου Ενέργειας


Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα κλαδικά Συνδικάτα Μετάλλου και Ενέργειας σημειώνουν: «Δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Οπως επανειλημμένως έχουμε πει, το εργοδοτικό αυτό έγκλημα οφείλεται στην μείωση του μόνιμου προσωπικού, στις εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στα εξαντλητικά ωράρια, στην εντεινόμενη εργολαβοποίηση, που γίνονται συνειδητά χρόνια τώρα.

Την ώρα που ΕΛΠΕ και εργολάβοι "βγάζουν την ουρά τους απ' έξω" όσον αφορά τις ευθύνες για το "ατύχημα" και το μόνο που τους νοιάζει είναι να μπει ο κόσμος για δουλειά, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι "θα κλείσει το διυλιστήριο" αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε για πόσο ακόμα θα παραμένει ατιμώρητος ο Λάτσης και ο κάθε Λάτσης, όταν ένας από εμάς που δουλεύουμε για αυτούς, δεν θα γυρνάει στο σπίτι του από τη δουλεία ή θα γυρνάει μισός για τρία και πέντε ευρώ την ώρα.

Πρέπει, με αφορμή το θάνατο του συνάδελφου όλοι μας να σκεφτούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν ενωμένοι - οργανωμένοι παλεύαμε για καλύτερες συνθήκες δουλείας, ανθρώπινα ωράρια και με την πλήρη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, ακόμα υπάρχουν! Συσπειρωμένοι στα ταξικά μας σωματεία και την επιτροπή που έχουμε στο χώρο, παλεύουμε για να ζούμε και να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς, όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες μας και όχι σαν σκλάβοι, όπως επιβάλλει το κέρδος των αφεντικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου