Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δήμος Βύρωνα: Ιστορική λαθροχειρία για το Μπλόκο

Μια ιστορική λαθροχειρία μαμούθ επιχειρήθηκε από τη δημοτική αρχή Βύρωνα και συγκεκριμένα την παράταξη "Στάση Βύρωνα" η οποία έχει εκλέξει και το δήμαρχο Βύρωνα Γρήγορη Κατωπόδη. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, με αφορμή ένα κακογραμμένο βιβλίο του αυτοαποκαλούμενου ιστορικού (είναι στην πραγματικότητα δικηγόρος) Απόστολου Κοκόλια ξήλωσαν χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου τις τρεις πλακέτες με τα ονόματα των νεκρών του μπλόκου και πρόσθεσαν ακόμα ένα όνομα (του Ιταλού Μπαραβαλέ Μαρτσέλο). Αργότερα ισχυρίστηκαν ότι τις πλακέτες τις είχε καταστρέψει η Χρυσή Αυγή και για αυτό τις άλλαξαν, όμως για όσους από εμάς τις γνωρίζουμε το ψέμα δεν πιάνει. Αυτό που έκαναν είναι απλώς να προσθέσουν αυθαίρετα ένα ακόμα όνομα στις παλιές (και μάλιστα με άλλη γραμματοσειρά) και να τις ξανατοποθετήσουν. 

Το γεγονός επίσης ότι η πλακέτα του νεκροταφείου αντικαταστάθηκε χωρίς να ειδοποιηθεί η υπηρεσία του κοιμητηρίου, σημαίνει ότι η δουλειά έγινε πριν τις 8 το πρωί που ανοίγουν οι πόρτες του. 

Ποιος όμως είναι ο Μαρτσέλο Μπαραβαλέ ; 

Είμαστε άραγε τόσο κομπλεξικοί που δεν επιθυμούμε να προστεθεί το όνομα ενός ακόμα πεσόντα; 

Το θέμα είναι (πέραν της πολιτικής πράξης αποφασίζομεν και διατάσσομεν) ότι ο εν λόγο νεκρός του οποίου υπάρχει μόνο η ληξιαρχική πράξη θανάτου μαζί με αυτές του μπλόκου, δεν αναφέρεται από κανέναν ιστορικό, κανένα βιβλίο σχετικό με την Εθνική Αντίσταση και κυρίως καμιά μαρτυρία γύρω από το μπλόκο. Δεν τον θυμάται κανείς αυτόπτης μάρτυρας, κανείς ΕΛΑΣίτης του Βύρωνα και κανένα από τα στελέχη του ΕΑΜ Βύρωνα. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν τον θυμόνται και ο φημισμένος Ορέστης Μακρής καπετάνιος του ΕΛΑΣ Βύρωνα. 

Εδώ και μερικές ημέρες το Marxism Daily διεξάγει έρευνα πάνω στο θέμα. 

Δεσμευόμαστε: 

  1. Ότι θα δημοσιεύσουμε ολόκληρο το υλικό της, το οποίο μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό Κοκόλια.
  2. Ότι θα απαντήσουμε ανά πάσα στιγμή και ανοιχτά σε οποιαδήποτε απορία, ένσταση και διαφωνία
  3. Ότι θα ζητήσουμε ανοιχτά συγγνώμη και θα επανορθώσουμε στο ίδιο μέγεθος με αυτή την ανάρτηση, στην περίπτωση που τα ιστορικά ντοκουμέντα μας διαψεύσουν (δεν το πολυβλέπω να γίνεται...) 
Πάνω από όλα όμως, το ζήτημα είναι πολιτικό και μεθοδολογικό. Αφορά την αυθαιρεσία και την παράκαμψη κάθε διαδικασίας προκειμένου η δημοτική αρχή να κάνει αυτό που θέλει και σε δεύτερο σκέλος, αφορά μια κακή ερευνητική μεθοδολογία και αντίληψη της ιστορίας, βάση της οποίας το α και το -α μπορούν ταυτόχρονα να είναι πραγματικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου