«Φτάνει πια», φώναξαν με μια φωνή απολυμένες καθαρίστριες και καθαριστές του υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά. Πρόκειται για τις 300 καθαρίστριες που εργάζονταν στις εφορίες με μηνιαίες Συμβάσεις έργου, ορισμένες από αυτές για περισσότερα από 10 χρόνια. Η δική τους υπόθεση διαχωρίστηκε από τις 600 καθαρίστριες αορίστου χρόνου του ΥΠΟΙΚ, που απολύθηκαν και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τις επαναπροσλάβει.
Η οργή και η αγανάκτησή τους χτες ξεχείλισε καθώς η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που μοίρασε προεκλογικά, σήμερα δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση να επανέλθουν κι αυτές στη δουλειά. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που κατατίθεται εντός των ημερών, δεν προβλέπει τίποτα για τις ίδιες και το πρόβλημά τους. «Συνταγματικό κώλυμα», επικαλέστηκε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος. Στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, στην ουσία προσπάθησε να μετατρέψει ένα ζήτημα που απαιτεί πολιτική λύση σε στενά νομικό πρόβλημα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, που, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δε συμβιβάζεται με την κοροϊδία της κυβέρνησης, που διαχωρίζει τις εργαζόμενες: Σε αυτές που βλέπουν το δρόμο της απόλυσης και σε αυτές που θα δουλεύουν "ευέλικτα" με 4ωρα».
Στο πλευρό τους βρέθηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη. Υπενθύμισε την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά και τη σχετική θετική απόφαση που υπάρχει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. «Είναι οφθαλμοφανής η αδικία», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ επισήμανε πως «ανάσταση» για τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να έρθει αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου